Начало » СПА Център

СПА ЦЕНТЪР

САУНА

saunaКомплексът предлага на гостите си финландска сауна, парна баня, арома сауна, лакониум, изпълнени по възможно най-високите стандарти. За предимствата на финландската сауна е изписано и изговорено много.

ЛАКОНИУМ

lactiumЛакониумът е Топло помещение с по-интензивна температура на нагряване – около 50 - 70 градуса. Препоръчва се за всички, които не понасят високата температура на финландската сауна. Средно 15 мин. са достатъчни за човешкото тяло да достигне максимално загряване, което води до интензивно потене. Лакониумът предлага топлинна процедура от типа на сухата сауна, оптимален вариант за детоксикация на организма, неговото пречистване и повишаване на имунната му система. Регулярното използване на лакониума помага за намаляване на стреса, регулира се кръвното налягане.

ПАРНА БАНЯ

parniПарната баня също е превъзходно средство за възстановяване на организма, очистване от шлаки, закаляване и намаляване на теглото.С процедура се подобрява снабдяването на тъканите с кислород. Горещата пара засилва кръвообращението,стимулира работата на сърцето и белите дробове,подобрява обмяната на веществата и качествения състав на кръвта. В парната баня се активизира дейноста на жлезите с вътрешна секреция, отнема се болката.

АРОМА САУНА

aromaПри арома сауната се набляга върху терепевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Тя представлява идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла. Вдишването на лавандула, смирна или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища.